Onderhoud houten vloeren

Onderhoud houten vloeren

Wanneer de vloer er eenmaal in ligt begint uw plicht om de houten vloer goed te onderhouden. Om het onderhoud van uw vloer gemakkelijk voor u te maken informeren wij u graag over de verschillende manieren om de vloer goed te onderhouden. Met de juiste uitleg kan het schoonmaken van de vloer met een dweil voldoende onderhoud zijn aan de vloer. We kunnen u ook informeren over hoe u de luchtvochtigheid in huis zo optimaal mogelijk kan houden voor uw houten vloer. We bieden ook een aantal producten aan die speciaal zijn ontwikkeld om uw houten vloer goed te kunnen onderhouden.

Om zo lang mogelijk te genieten van uw houten vloer, raden wij u aan de vloer regelmatig te reinigen. Dit kunt u doen door regelmatig te stofzuigen en te dweilen in combinatie met één van onze onderhoudsproducten.

Luchtvochtigheid

Sinds hout een natuurlijk product is, heeft luchtvochtigheid er invloed op. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de invloeden die de luchtvochtigheid heeft op uw vloer om er zo voor te zorgen dat uw vloer niet al te veel werkt. Wij raden onze klanten daarom ook aan om zelf de luchtvochtigheid in het huis te controleren en wanneer deze te hoog is te verlagen door langere periodes te stoken of gebruik te maken van een luchtontvochtiger.

Vloer reinigen

Om vele jaren van uw houten vloer te kunnen genieten dient u de vloer regelmatig goed te reinigen. Wanneer deze met hardwax-olie of lak is behandeld is het raadzaam om naast het stoffen en stofzuigen de houten vloer ook te dweilen. Daarnaast kunt u de vloer ook goed onderhouden met de artikelen die wij voor onderhoud aanbevelen.


Producten die wij aanbevelen voor onderhoud
  • Clien-S
  • Eco Fix & Fill
  • RigoStep Skylt
  • SKYLT Ultamatt

Clien-S -

De aquamarijn Clien-S is een intensieve reiniger voor met olie, hardwax en / of hardwaxolie behandelde vloeren en oppervlakken. Naast de reiniging voor houten vloeren en parketvloeren is de Clien-S ook geschikt om tegels, beton en linoleum mee te reinigen. Clien-S van Aquamarijn is een speciaalreiniger die niet bedoeld is voor de normale periodieke reiniging. 1 liter Clien-S specialreiniger is goed voor vijf behandelingen.

Blue Dolphin Eco Fix & Fill-

is een geconcentreerd reinigings- en onderhoudsmiddel voor houten vloeren afwerkt met hardwax-olie. (Kan ook prima gebruikt worden als vervanging van de Osmo Wisch-Fix). Fix&Fill is een dweilmiddel die ervoor zorgt dat uw vloer na het dweilen zowel schoon als fris is. Het heeft een vullende werking en bij regelmatig gebruik is het oppervlak beter bestand tegen nieuwe vervuiling en slijtage. U bent tijdens het schoonmaken gelijk bezig met de verzorging van uw vloer. Ook geschikt voor machinaal reinigen.

RigoStep Skylt -

is een speciale reiniger ontwikkeld dieoo absoluut geen residu op het oppervlak achterlaat. De RigoStep Skylt conditioner is een gebruiksklare reinigingsoplossing voor met Skylt behandelde oppervlakken, en wordt gebruikt als navulling voor de Skylt conditioner concentraat spray. De SKYLT Conditioner is een pH neutrale reiniger, speciaal ontwikkeld voor volledig residuvrije, lichtvochtige reiniging van met SKYLT behandelde oppervlakken. De conditioner is sterk emulgerend en fris geurend.

SKYLT Ultamatt -

Met SKYLT afgewerkte ondergronden - o.a. hout, kurk, steen, vinyl, linoleum, lak of verf - lijken onbehandeld, maar krijgen met SKYLT een uiterst stevig ultramat pantser, dat, hoewel onzichtbaar, perfect beschermt tegen de invloeden van alledag. SKYLT heeft een licht blekende werking. Daarom veranderen hout en kurk bijna niet van kleur en ogen met SKYLT behandelde oppervlakken alsof er in het geheel geen afwerking op zit! SKYLT is 2-componentig op basis van polyurethaan en zéér duurzaam, bestendig en slijtvast; SKYLT is daarom ook geschikt voor projectmatige toepassingen.

Door gebruik te maken van juiste producten kun je de levensduur van je vloer aanzienlijk verlengen. Daarnaast is het ook mogelijk om slijtage dat na verloop van tijd zichtbaar worden kunnen plaatselijk bij te werken. De slijtage is zeer afhankelijk van soort afwerking van de vloer. Wanneer de vloer is gelakt zal het langer duren totdat er slijtage zichtbaar is. Slijtage op vloeren is vaak plaatselijk, wij raden onze klanten ook aan om b.v. om bij de deur een mat te leggen zodat het ergste vuil niet op de vloer komt. Verder dien je ook de vloer te beschermen tegen de beschadigingen van de meubels. Wij adviseren daarom ook iedereen om meubels te voorzien van viltjes zodat deze niet de vloer beschadigen.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Contact