Houten vloeren schuren

Houten vloeren schuren

Een houten vloer is zeer praktisch en sfeervol. Na verloop van tijd wordt deze oud en vuil. Deze op het eerste gezicht erg oude, verweerde en vuile vloerdelen worden vaak weer als nieuw door ze grondig en goed te schuren.

Het schuren en behandelen van een parketvloer is echt specialistenwerk. De meeste doe-het-zelvers weten niet waar ze aan beginnen. Het is niet alleen zeer moeilijk maar het is ook een tijdrovende klus!

Het schuren van een vloer is een zeer vermoeiend, tijdrovend karwei en je moet daarnaast echt ervaring hebben met het schuren van een vloer wil het tot een goed eindresultaat komen. Het schuren en behandelen van een parketvloer is echt specialistenwerk. De meeste doe-het-zelvers weten niet waar ze aan beginnen. Het is niet alleen zeer moeilijk maar het is ook een tijdrovende klus die vaak niet goed eindigt met als gevolg dat er alsnog een vakman moet worden ingehuurd om het probleem op te lossen. Dergelijke problemen kunt u voorkomen door dit soort klusjes door echte vakmensen te laten uitvoeren.

Woodcare houdt zich al jaren bezig met het schuren van parket en houten vloeren. Naast het schuren van vloeren doen wij ook aan reparatie, polijsten en behandeling van vloeren. Deze werkzaamheden worden bij ons alleen maar uitgevoerd door gediplomeerde parketteurs. Hiermee zorgen wij ervoor dat u nog vele jaren kunt genieten van uw nieuwe vloer. Wij zijn werkzaam in geheel Nederland dus aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Voor meer info over de prijzen/kosten kies voor de 'prijzen' link in het submenu. De diverse pakketen en prijzen voor het schuren vind u daar!

Stappenplan:

  • Schuren
  • Polijsten
  • Behandelen
  • Onderhouden

Stap 1 - Een houten vloer wordt vaak drie maal geschuurd, respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van de huidige was/wax), daarna wordt er geschuurd met korrel 80 (het verwijderen van ondiepe krassen) en uiteindelijk wordt met korrel 120 geschuurd (voor het glad schuren van de houten vloer).

Sap 2 - Na dat de vloer is geschuurd, wordt deze nog eens gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten, en zo een egaal houten vloer te creëren. Wanneer deze stap is voltooid is de vloer klaar om behandeld te worden.

Stap 3 - De behandelwijze kunt u zelf bepalen. Het is essentieel om de vloer goed te behandelen om het zo tegen water en vuil te beschermen. Er zijn diverse manier om u vloer te behandelen:

Hardwax-olie: Dit is een drogende olie die een matte glans houdt. Door gebruik te maken van Hardwax-olie is de vloer bestand tegen vuil en vocht. Devloer kan je daarna licht vochtig dweilen. De vloer is ook bestand tegen b.v. wijn, koffie, etc.

Lak: De vloer kan worden voorzien van een laklaag, die kras- en slijtvaste is. Deze dient driemaal aangebracht op de vloer. In overleg met u bepalen we welke soort lak er gebuikt zal worden voor de gewenste uitstraling.

Vloerolie: De vloer kan worden voorzien worden een olie laag, deze vorm van behandeling zijn zeer populair vanwege de uitstraling. Een vloer die behandeld is met olie vraagt een specifieke manier van behandeling en onderhoud om de eigenschappen en kwaliteiten van het hout te benadrukken.

Stap 4 - Zoals met alle natuurlijk producten dient een houten vloer goed te worden onderhouden. Zodat je langer van je vloer kan genieten. Wij bieden diverse producten die u hierbij kunnen helpen. Bekijk ons aanbod van onderhoudsproducten in hier.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Contact