Houten vloeren leggen

Houtenvloeren leggen

Een houten vloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Afhankelijk van de ruimte en de eisen die de klant stelt kan je uit verschillende methodes kiezen. Wanneer je een meer levende vloer wilt is de optie "zwevend" een uitstekende keuze. Met de juiste ondervloer zorgt een zwevende vloer voor voldoende geluiddemping en is daardoor zeer geschikt voor in een appartement. Als je een meer massieve vloer wilt dan is verlijmen een uitstekend optie en in combinatie met de juiste ondervloer is het bovendien zeer geschikt voor vloerverwarming.

Elke manier van leggen heeft zijn voor- en nadelen. Daarnaast zijn de kosten voor het leggen van de vloer ook afhankelijk van de manier waarop u de vloer gelegd wilt hebben.

Indien nodig kunnen wij ook langs komen om de meest geschikte manier van leggen te bepalen. De gekozen legmethode is namelijk zeer afhankelijk van diverse factoren zoals de grote van de ruimte, de soort ondergrond, de staat van de ondergrond en eventuele aanwezigheid van vloerverwarming.

De verschillende werkzaamheden die bij het leggen van de vloeren komen kijken kunt u aan Woodcare uitbesteden. Om de houten vloer te beschermen tegen vuil en vocht moet deze behandeld worden. Dit houdt in dat er een beschermlaag op aangebracht wordt. U kunt zelf bepalen hoe u de vloer wilt laten behandelen. U kunt er ook voor kiezen om u vloer te laten kleuren. Dit soort zaken nemen wij u graag uit handen, zodat u langer kunt genieten van uw nieuwe vloer.

iVoor meer info over de verschillende legmethodes kies een legmethode uit het submenu. Elk legmethode wordt dan kort toegelicht.

Situaties:

  • Nieuwbouw
  • Appartement
  • Bestaande bouw
  • Keuken

Nieuwbouw- Het is heel goed mogelijk om een houten vloer te leggen in een nieuwbouwhuis, zonder enkele problemen. De woning moet wel voldoende droog zijn voordat de vloer gelegd kan worden. Vaak is het zo dat wanneer woningen klaar zijn, ze ook voldoende droog zijn om een vloer in te leggen. Om er zeker van te zijn dat de vloer gelegd kan worden komen we 3 weken van te voren de vloer controleren. We controleren dan onder andere de kwaliteit en het vochtpercentage van de ondervloer. We kunnen dan ook alle details met u bespreken en een afspraak maken voor het daadwerkelijk leggen van de vloer.

Appartement- Het leggen van een houten vloer in een appartement is gebonden aan geluidsnormen waar rekening mee gehouden dient te worden. Hierdoor worden bijna alle vloeren in een appartement zwevend gelegd. Om er voor te zorgen dat u een maximaal 11db contactgeluid bereikt, raden wij onze klanten altijd aan om een zwevende vloer te nemen. Een zwevende vloer is verder ook gemakkelijker te verhuizen dan een verlijmde vloer. Hoewel er hier en daar schade aan de planken kan ontstaan, is het verhuizen van een zwevende vloer goed te doen.

Bestaande woning- De mogelijkheid voor het leggen van een houten vloer in een bestaande woning is zeer afhankelijk van de ruimte. Het is daarom zeer belangrijk om de gesteldheid van de ruimte waar u de vloer wilt leggen goed in kaart te brengen. Vooral bij oude huizen kunnen er verschillen ontstaan tussen de verschillende aspecten in het huis zoals dorpels etc. Wij komen daarom ook graag langs om de ruimte en de ondervloer te bekijken zodat we een beter advies kunnen geven over de te volgen stappen.

Keuken - Het is heel goed mogelijk om ook in de keuken een houten vloer te leggen. De houten vloeren van Bax zijn voldoende afgewerkt om geplaatst te worden in een keuken. Wij kunnen u ook verder goed adviseren in hoe u de vloer in de keuken het beste kan onderhouden. Daarnaast kan de slijtage op de vloer gemakkelijk worden bijgewerkt. Heeft u vragen over het plaatsen van een vloer in een keuken of de onderhoud ervan, neem dan contact met ons op!