Veel Gestelde Vragen

Om u beter van dienst te kunnen zijn vind u hieronder een diverse aantal veel gestelde vragen die wij vaak horen van onze klanten.

Werkt het hout niet overmatig als het op vloerverwaring wordt gelegd?

Als het hout op een goede manier vast verlijmd geplaatst wordt en er eventueel luchtbevochtiging plaatsvindt in het stookseizoen dan zal het hout maar minimaal werken. Belangrijk om daarbij te weten is dat hout zeer stabiel is onder invloed van temperatuurwisseling. Bij temperatuurwisseling kan echter wel de luchtvochtigheidsgraad veranderen waar hout wel op reageert.

Isoleert het hout niet teveel als het op vloerverwarming wordt gelegd?

Als de isolatiewaarde / Rc-waarde van het hout niet te hoog is zal het geen probleem zijn de ruimte snel te verwarmen en op een aangename temperatuur te brengen De Rc-waarde hangt samen met de dikte van het hout en de houtsoort. Wij kunnen deze waarde voor u berekenen indien de vloerverwarming-installateur daar om vraagt.

Waarom kiezen om een vloer roken?

De uitstraling van een eiken vloer na het vloer roken is ongeëvenaard authentiek. Eiken hout is sterk en beschadigt niet snel maar mochten er na het vloer roken toch beschadigingen optreden, zijn deze nauwelijks zichtbaar. Na het vloer roken ontstaat een vloer waarop geleefd kan en mag worden. Een vloer roken is trendy en geeft charme aan elk interieur.

Waar moet je op letten bij het roken van een vloer?

Allereerst moet u zeker weten dat het om een Frans eiken vloer gaat. Wit Amerikaans eiken lijkt onbehandeld op Frans eiken maar het bevat geen looizuur en daarom kan men een Frans eiken vloer roken maar een Amerikaans eiken vloer niet. Omdat de hoeveelheid looizuur niet in elke vloerdeel gelijk is, kunnen er per plank kleurverschillen optreden. Dit geeft een heel eigen en uniek karakter aan de vloer.

Hoe moet je een houten vloer goed onderhouden?

Om zo lang mogelijk te genieten van uw houten vloer, raden wij u aan de vloer regelmatig te reinigen. Dit kunt u doen door regelmatig te stofzuigen en te dweilen in combinatie met één van onze onderhoudsproducten.

Wanneer moet je een vloer schuren?

Als je vloer oud en verweerd is en je weer een gloed nieuwe vloer wilt zonder de kosten van het aanschaffen van een nieuwe houten vloer. Het schuren en behandelen van een parketvloer is echt specialistenwerk. De meeste doe-het-zelvers weten niet waar ze aan beginnen. Het is niet alleen zeer moeilijk maar het is ook een tijdrovende klus!