Houten vloeren leggen

Zwevend met Elastilon

Elastilon is een wat stroevere en plakkende ondervloer.

Elastilon is een wat stroevere en plakkende ondervloer. De ondervloeren van Elastilon zijn veel voorkomende ondervloeren op dit gebied. Het gebruik maken van deze ondervloeren brengt een aantal voordelen met zich mee tenopzichte van de standaard ondervloer!

Elastilon; een kleefmat voor het leggen van vloeren. Een totaal nieuwe opzienbarende revolutie, die bij het aanbrengen van parket en strokenvloeren het gebruik van schroeven, spijkers, lijm of clips volledig overbodig maakt. (Bron:elastilon.com)


De belangrijkste vereiste voor het leggen van een zwevende vloer is dat de ondervloer vlak genoeg is. Om het hout te beschermen wordt er allereerst een dampwerende folielaag op de ondervloer gelegd. Daar boven wordt een ondertapijt gelegd dat zorgt voor geluiddemping en isolatie. Hier boven op wordt uiteindelijk de vloer gelegd. Afhankelijk van de breedte van de ruimte, zal er tussen de houten vloer en de muur 1 tot 2 cm ruimte worden overgehouden zodat er speling is voor de vloer om te werken. De ruimte die ontstaat word netjes afgewerkt door een plint. Deze zijn in diverse maten en vormen te krijgen.

Het zwevend leggen van de vloer in combinatie met een Elastilon ondervloer is een zeer gangbare en betaalbare manier om een vloer te leggen waarbij u meer controle krijgt op de werking van het hout en de effecten hiervan op uw vloer. Hieronder bespreken we een aantal voor en nadelen van het zwevend leggen van de vloer met een Elastilon ondervloer.

V

VOORDELEN


  • Reductie van de ruimte tussen de planken bij krimp. De planken blijven beter tegen elkaar aan liggen wanneer de vloer krimpt. Dit zorgt er voor dat eventuele ruimtes minder zullen opvallen.
  • Reductie van loopgeluid. Daarnaast zorgt deze ondervloer er voor dat het loopgeluid word gereduceerd.
  • Het is zeer betaalbaar. Het is daarom ook de goedkoopste manier van leggen.
  • Gemakkelijk te verwijderen. Een zwevende vloer kan je er heel gemakkelijk zonder veel moeite uithalen bij een eventuele verhuizing of voor een reparatie.

Conclusie

  • Een perfecte oplossing voor een oud probleem (krimp en zwel van hout)
  • Hoog woon- en loopcomfort (mogelijk tot fluisterstil)
  • Continue elastische trekspanning van de delen naar elkaar
  • Geen spijkers in het hout
  • Isoleert warmte goed


Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Contact